fagerfklass

Förskoleklassen på Fagervallsskolan

Veckobrev v 49 och en hemlighet

Hej på er!

Nästa vecka kommer eleverna att möta stjärnorna ”Leka”, ”Samtala och lyssna” och ”Talraden och tallinjen”.

Kring stjärnan ”Samtala och lyssna” kan ni hjälpa till, den kommer eleverna också att jobba med i korridorer och på raster då en del i ämnet är att fundera kring hur man möter varandra. Att använda okej ord, att be om ursäkt när man råkar krocka med någon, att tacka för maten, att titta på den som vill få kontakt med en osv. Prata gärna med era barn hemma, vi håller er uppdaterade på hur det går.

På tisdagen får vi besök av elever från förberedelseklass. Dom kommer att ha högläsning med våra elever. På fredagen går vi på julsjung i idrottshallen, ett storsjung där skolan möts och sjunger tillsammans.

Hemligheten då? Jo, idag drog vi igång med julkalendern. Där kommer alla elever någon gång under dagarna fram till jul att få ett kort där det står nedskrivet något som dom andra eleverna i klassen sagt om en. Ta gärna hem den direkt vid hämtning så den inte kommer bort. Vi kommer också att ha en julkalender med uppdrag där man ska få göra goda gärningar, dagens uppdrag var att säga ”hej” till dom man möter.


Prenumerera på nya blogginlägg

Föregående

Olika texttyper

Nästa

Uppdragen hittills

  1. Sara Carlemår

    Bra inslag med ”Samtala & lyssna”! 😊

Kommentera

Driven av WordPress & Tema av Anders Norén