fagerfklass

Förskoleklassen på Fagervallsskolan

Veckobrev v 45-46

Denna vecka har eleverna som planerat mött stjärnorna ”Leka”, ”Bokstäver och symboler” och ”Talmönstret”. Men alla grupper har också gått en Trygghetsvandring, denna kopplar vi till stjärnan ”Barns rättigheter”.

Trygghetsvandringen är ett av våra verktyg i skolans likabehandlingsarbete, för elever i förskoleklassen innebär det att man går runt till olika platser utomhus och inomhus och visar med tummen hur det känns på platsen, pedagogen tar kort som sedan analyseras i gruppen. ”Vad är det som gör att många har tummen nedåt på den här platsen?” t.ex.

Nu kommer vi att börja konstruera leklådor. Eleverna har tidigare önskat och arbetat fram vilka lådor och vilket innehåll det ska vara. Nästa vecka kommer eleverna i dom olika grupperna skapa leklådan ”Café”. Om ni har vägarna förbi ett café (eller liknande) får era barn gärna ta kort och maila till oss, så får klassen lite ytterligare inspiration, vi önskar särskilt bilder på prislistor och det ätbara.

Nu har Peo opererat sitt finger och blev då gipsad och sjukskriven så vi har bokat in Fredrik som vikarie.

Fritids:

Vi har fått nya leksaker i fritids uteförråd. Och vi har startat med ett utlånings system. Varje barn på fritids har en klädnypa med sitt namn på som de lämnar in när de vill låna något t ex boll. När de lekt färdigt med bollen lämnar de in bollen och får tillbaka sin klädnypa. Då hänger de upp den på snöret eller lånar något nytt. Barnen har fixat detta väldigt bra. Och flera vill gärna hjälpa till att ”jobba” i förrådet.

Vi kommer att använda oss av ädelstensgrupperna även på fritids så listorna i hallen kan komma att ändras något framöver.

Vecka 46

Måndag ute och Innelek skapa spela spel mm

Tisdag  Fritidsgympa för Safirer och Citriner

Onsdag ute och innelek

Torsdag kuddrum  smaragder och skapande Rubiner

Fredag Utelek och val av aktivitet.

Vi önskar er en trevlig helg. 

 

 


Prenumerera på nya blogginlägg

Föregående

Kortspel vem har flest

Nästa

veckobrev v 47

  1. Mathias Berndt

    Smart med klädnypor! 👍

Kommentera

Driven av WordPress & Tema av Anders Norén